Ik ben altijd al gek geweest op schrijven, als klein meisje heb ik verscheidene dagboeken vol geschreven. Daarom wilde ik graag meer weten over het beroep ‘tekstschrijver’.

Terugblik

Als ik terug kijk op de studie ‘tekstschrijver’ die ik afgelopen half jaar heb doorlopen. Wilde ik graag meer technieken en handvatten ontvangen over het schrijven van teksten, zowel voor het web als schrift. Daarnaast wilde ik mijn eigen schrijfwijze creëren en letten op de snel gemaakte fouten. Zoals het schrijven van lange zinnen. Ook heb ik weleens gehad dat ik in mijn hoofd al een aantal woorden verder was dan op schrift. Dit resulteerde in kromme zinnen. Iedereen kent het wel, je leest het zelf opnieuw en prent het woord er tussen zonder dat het er daadwerkelijk staat. Daarom is het belangrijk om de teksten te checken, checken en nog eens te checken. Er gaat veel tijd zitten in het checken, maar zo kan ik opdrachtgevers garanderen dat ik kwaliteit lever.

Zodra ik een opdracht inleverde had ik hier vaak een goed gevoel bij en als ik hier feedback op kreeg was ik af en toe teleurgesteld. Echter ga ik dan niet bij de ‘pakken neer zitten’ maar ging ik de teksten, aan de hand van de ontvangen feedback, aanpassen en opnieuw insturen. Ik merkte dat ik veel aan de feedback had, want je werd met de neus op de feiten gedrukt. Hoe kun je anders meer te weten komen over schrijven zonder dat je feedback krijgt. Daarnaast blijft het goed om de teksten steeds door iemand anders te laten lezen, zodat je blijft leren. 

Ontdekking

Ik ontdekte steeds meer de tekstschrijver in mij en dit zorgde ervoor dat ik mijn eigen schrijfwijze verder kon ontwikkelen. Dit doe ik nog steeds en dit zal zeker een doorlopend proces blijven. Net als de technologie zal alles blijven veranderen. Voor mij als tekstschrijver vind ik het erg leuk en belangrijk om inspiratie op te doen van mijn omgeving. 

Voor nu is het voor mij een uitdaging om opdrachten binnen te halen.


Wellicht vind je dit ook interessant: