In onze moderne maatschappij en bij de ontwikkeling van de moderne wetenschap is nauwelijks tot geen aandacht meer voor de kracht van aanraking. Een bijzondere manier van aanraking is massage, hierdoor komen mensen geheel tot rust. Natuurlijk biedt het ook de kans om alle beslommeringen los te kunnen laten en heerlijk te ontspannen. Het is noodzakelijk om op zijn tijd te ontspannen zodat lichaam en geest met elkaar in balans blijft. Lees hier meer over de kracht van aanraken en massage.

Aanraking een eerste levensbehoefte

We mogen de moderne wetenschap niet onderschatten, maar voor lange tijd is er niet stil gestaan bij de effecten van aanrakingen. Net zoals eten en drinken, behoort een aanraking ook tot de eerste levensbehoeftes. In Miami is uitgewezen dat te vroeggeboren baby’s doormiddel van massages eerder naar huis konden. De baby’s die werden aangeraakt beleefde een groeivoorsprong en ontwikkelde zich beter op zowel motorisch als verstandelijk niveau. Een krachtig bewijs dat is geleverd door het Amerikaanse Touch Research Institue.

Het geheim van het knuffelhormoon

Binnen onze huidige maatschappij is het niet gebruikelijk om anderen aan te raken. Doorgaans zijn we hier voorzichtig mee, zodat we geen verkeerde signalen uit zenden. Echter heeft onze behoefte aan aanraking hieronder te lijden, want we zijn vergeten dat aanraking goed is voor zowel onze geestelijke als lichamelijke ontwikkeling. Dus het ondergaan van een massage is een goede manier voor mensen om weer in contact te komen met jezelf en als massagetherapeut kun je hierin een hele belangrijke rol spelen. Een van de bijzondere effecten van massage is dat er door de aanraking het zogenaamde knuffelhormoon, ook wel oxytocine, wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt voor een behaaglijk en verbonden gevoel.

De effecten van massage

Tijdens de Cursus Basis Massagetechnieken krijg je uitgebreide informatie over de effecten van massage. De nadruk ligt bij deze cursus op ontspanning. Je gaat dus geen specifieke gezondheidsklachten of ziektes verhelpen, maar je hebt wel een effectieve bijdrage aan het welzijn van mensen. Mensen die regelmatig een massage ondergaan getuigen van positieve effecten zoals:

  • minder stress en zorgen
  • betere nachtrust
  • sterker immuunsysteem
  • dalen van de te hoge bloeddruk
  • soepele spieren en minder rugklachten

Ambieer jij een carrière voor massagetherapeut? Dan biedt de cursus basis massagetechnieken van de Massageschool Namaste is de perfecte start.

Meld je aan en ervaar vele voordelen

Geniet van voordelen als kleine lesgroepen, les van een ervaren vakdocent en 50% korting via de KMO-portefeuille. Je leert om op professionele wijze volledige en ontspannende lichaamsmassages te geven. Na afloop ontvang je een erkend certificaat waarmee je als massagetherapeut aan de slag kunt. Deze cursus is ook de ideale opstap wanneer je je verder wilt bekwamen in het massage vak. Bij de massageschool Namaste kun je diverse vakopleidingen en bijscholingen volgen. Garandeer jezelf van een plek en meld je snel aan. De cursus is altijd snel vol!